divendres, 30 de novembre del 2012

Taller de gravat de vidre

El dia 25 d'octubre va finalitzar el taller de gravat de vidre. En aquest taller mensual, les alumnes han pogut experimentar com fer gravats sobre superfícies de vidre planes i corbes. A partir del gravat amb punta de diamant, les alumnes han desenvolupat diferents dissenys sobre gots, copes i gerros. 

Així mateix, també es va treballar amb àcid, el qual corrosiona el vidre, fent dissenys en tonalitats mate. 

Amb aquesta entrada al blog us informem que el trimestre que ve s'obrirà un curs trimestral sobre gravat xilogràfic sobre linòleum o linogravat. Aquí hi trobareu més informació sobre aquesta tècnica.

http://ca.wikipedia.org/wiki/Gravat












dimarts, 27 de novembre del 2012

Cuita de rakú


Dissabte dia 24 de novembre, els alumnes de ceràmica de l'Escola Municipal d'Art van fer una cuita de rakú juntament amb la professora Montserrat Llanas de l'Escola Arsenal de Vilafranca del Penedes. 



Gràcies a l'alumne Roser Roca Berché, vam poder fer en un marc incomparable del regadiu del Baix Llobregat, la nostra cuita de rakú. Va ser una trobada entre els alumnes per posar en comú les seves creacions mitjançant aquesta tècnica de cocció d'origen oriental.

El rakú es tracta d'un fang cuit a baixa temperatura recobert amb esmalts específics, i d'un segon procés de cocció molt ràpid, en el qual les peces es treuen del forn incandescents, i es refreden ràpidament introduint-les en aigua o en materials combustibles.